Van baroktheater tot DNA-analyses op de Dag van de Wetenschap

By 27 november 2016Nieuws

Op zondag 27 november 2016 is ook de Erasmushogeschool Brussel (EhB) van de partij op de Vlaamse Dag van de Wetenschap. Op haar campus in Jette brengt zij onderzoekers en kunstenaars samen die elk vanuit hun eigen expertise gratis doe-activiteiten organiseren voor jong en oud. Bovendien organiseert voedingsspecialist en docent Patrick Mullie een massa-experiment rond gezonde voeding.

De Erasmushogeschool Brussel organiseert op de Dag van de Wetenschap 14 interactieve en boeiende activiteiten voor jong en oud. Het biedt bezoekers de kans om te leren wat wetenschap en technologie in ons dagelijkse leven betekenen. Een greep uit ons aanbod:

  • Het gloednieuwe Care Simulation Center, waar medische scenario’s zoals bevallingen en reanimatie worden nagebootst, opent voor het eerst de deuren voor het brede publiek.
  • Onze Schools of Arts, Koninklijk Conservatorium Brussel en RITCS, bouwen een maquette van een baroktheater van wel 10 op 8 meter groot, waar allerlei podiumtechnieken te ontdekken zijn.
  • Op onze wetenschapsmarkt kunnen de bezoekers experimenteren en proeven doen rond DNA, voeding en gezondheid, digitale gadgets en virtuele realiteit.
  • Kinderen kunnen spelen met interactieve schoolborden, hun eigen originele 3D-bril maken en ballonnen opblazen met gist.

Om te evalueren of je levensstijl wel gezond is, ontwikkelde prof. dr. Patrick Mullie, voedingsdeskundige verbonden aan het Kenniscentrum Brussels Integrated Care van de Erasmushogeschool Brussel, het massa-experiment ‘Gezond Evenwicht’. Met het experiment kan de deelnemer zelf onderzoeken of hij een gezonde levensstijl heeft, aan de hand van een snelle vragenlijst. De antwoorden vertellen of iemand een altijd-in-balans kunstschaatser is, of eerder een beginnend bokser, die meer neergaat dan hij rechtstaat.

Zaadbommen in de Plantentuin Meise

Ook in de Plantentuin Meise vindt een initiatief plaats van de Erasmushogeschool Brussel. De docenten van Landschapsarchitectuur tonen hoe groen in de stad cruciaal wordt om de klimaatopwarming te temperen. Deelnemers kunnen hier tussen 14 en 17u workshops volgen over het hitte-eilandeffect én ze kunnen er zelf zaadbommen maken.

De Brusselse Dag van de Wetenschap op zondag 27 november 2016 is een samenwerking tussen de Erasmushogeschool Brussel, de Vrije Universiteit Brussel en het UZ Brussel. Meer informatie en gratis tickets: www.DagVanDeWetenschapBrussel.be